PRIVÉLES

Balans en coördinatie

Tijdens een balans en coördinatie les ga je samen met je hond aan de slag om de mentale en fysieke gesteldheid van je hond te versterken. Je hond leert bewuster met zijn lijf om te gaan en jij leert om goed naar de beweging en subtiele signalen van de hond te kijken. Plezier en samenwerking staan voorop!

Lichaamsbewustzijn voor je hond

Waarom balans en coördinatie?

Heb jij weleens het gevoel dat je hond niet doorheeft dat hij op vier poten loopt? Lijkt hij soms als een kip zonder kop trap te lopen of vliegt hij uit de bocht tijdens het rennen? Of is jouw hond juist erg onzeker? Dan kan balans en coördinatie jullie helpen! Naast dat het ontzettend leuk is om samen met je hond te doen, is het ook heel nuttig als een hond leert om bewust te bewegen. We zijn vaak enorm gefocust op snel werken met goed resultaat. Maar wat is eigenlijk een goed resultaat? En waarom zouden we alles snel doen? Juist door te vertragen leert je hond goed met zijn lijf omgaan en leer jij om naar de subtiele signalen te kijken. Door op een leuke manier samen te werken met je hond, werk je aan zijn zelfvertrouwen en een stabiel en gezond hondenleven.

Balans en coördinatie lessen op maat in de provincie Zeeland
VOOR WELKE HONDEN IS HET GESCHIKT?

Iedere hond is welkom!

Wil je graag samenwerken met je hond en nog meer inzicht krijgen in zijn gedrag en lijf, dan zijn de balans en coördinatie lessen perfect voor jou!

Doordat een privéles afgestemd wordt op jouw hond, maakt de leeftijd niet uit. Balans en coördinatie kan onzekere honden helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Maar ook een hond die een echte wildebras is, kan enorm veel baat hebben bij het bewust gebruiken van zijn lijf. 

Het doel is simpel: het lichaamsbewustzijn van je hond vergroten door samen te verbinden en plezier te maken. Daarnaast ga je heel veel leren over de lichaamstaal en communicatie van jouw hond. Ik leer je met andere ogen naar je hond te kijken. 

aan de slag

Een privéles balans en coördinatie

Tijdens een privéles gaan we kijken hoe het lichaamsbewustzijn van jouw hond is en waar de verbeterpunten liggen. Weet hij goed dat hij vier poten heeft? Struikelt hij over de balkjes? Trilt hij op een balanskussen? Dit is allemaal informatie waarmee we aan de slag gaan. 

De oefeningen die we gaan doen zijn zowel een fysieke als mentale uitdaging voor je hond. We gaan werken aan goede coördinatie, rompstabiliteit en kracht in de kleine spiergroepen. Dit alles is nodig om je hond gezond te houden en blessures te voorkomen. 

Om overbelasting te voorkomen is het belangrijk om echt naar je hond als individu te kijken. En niet zomaar wat te doen, omdat het een leuke uitdaging lijkt. Ik ben opgeleid om balans en coördinatie lessen te geven en draag zorg dat alles op een veilige en relaxte manier verloopt. 

Het klinkt nu allemaal heel serieus, maar vergeet niet dat mijn doel altijd is dat je plezier gaat maken met je hond. Zonder plezier is de les niet geslaagd ;-). 

aanvullende informatie

Hoe het werkt.

Gedragsbegeleiding hond Zeeland

Impressie van balans en coördinatie lessen

Onderstaande foto’s zijn gemaakt tijdens een workshop balans en coördinatie. Iedere privéles wordt op maat gemaakt en al je wensen en doelen voor je hond worden hierin meegenomen. Er is dus van alles mogelijk!

Wat andere baasjes zeggen

Heb je vragen over balans en coördinatie? Of twijfel je nog ergens over? Schroom niet om een berichtje te sturen!