online cursus

Leer je hond beter begrijpen met behulp van de 5 elementen.

Wat bedoelen we eigenlijk met de uitspraken ‘de aard van het beestje’ en ‘in je element zijn’? En hoe heeft dat invloed op het leven met je hond?
In zes weken leer ik je met de kracht van de vijf elementen kijken naar hoe je hond in elkaar zit! Zodat je begrijpt waarom je hond doet wat hij doet.

leer je hond beter begrijpen

Wat zijn de 5 elementen?

De vijf elementen komen voort uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. De elementen zijn vuur, aarde, metaal, water en hout. Iedereen heeft alle elementen in zich, maar vaak is er wel één element wat er enorm uitspringt. De elementen vertellen iets over het karakter en geven handvatten in het samenleven met je hond. 
Heb je weleens het gevoel dat het bij jouw hond anders gaat dan bij andere honden? Dingen moeizamer gaan, of juist makkelijker? Of snap je niet waarom iets voor de ene hond wel werkt, maar voor de andere hond niet? Tijdens de 5 elementen cursus gaan we kijken hoe je hond in elkaar zit en hoe jij daar op in kunt spelen. Het geeft je veel inzichten over waarom je hond doet wat ‘ie doet. 

Ik leer je ook om naar jezelf te kijken. Hoe kunnen jij en je hond een nog sterker team worden? Waar zitten jullie talenten, zwaktes en sterktes? 

5 elementen bij honden
Wat ga je leren?

Op een andere manier naar je hond kijken

Mijn leven met honden veranderde enorm toen ik meer leerde over de vijf elementen. Ik leerde begrijpen wat er in de aard van het beestje zit en hoe ik daar als hondeneigenaar en als hondenprofessional mee om moet gaan. Een gevalletje: als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer niet zien.

Door het herkennen van de elementen in jouw hond, leer je op een andere manier naar je hond te kijken en je hond beter te begrijpen.
Je zult regelmatig denken ‘oooh, maar daarom doet mijn hond dit!’

6 weken lang leren over de 5 elementen

Wat ga je leren?

Ik neem je mee in de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeskunde en leer je over de cycli, seizoenen en elementen. Op deze manier leer je meer holistisch naar je hond te kijken. De focus ligt niet op één onderdeel, maar je hond in zijn geheel. 

De cursus begint met een webinar waarin ik uitleg wat de 5 elementen zijn en wat de invloed hiervan is op het leven met je hond. Iedere week gaan we ons verdiepen in 1 specifiek element, door middel van informatiefilmpjes, informatiesheets en oefeningen passend bij dat element.
In de laatste week weet je heel veel over alle elementen en ben je al veel herkenningspunten tegen gekomen over je hond, maar ook over jezelf! In deze week gaan we in kaart brengen wat voor type jouw hond is en wat voor type jijzelf bent. Naast het in kaart brengen, gaan we ook kijken hoe je met deze kennis het beste kunt omgaan met elkaar en hoe je jullie band nog sterker kunt maken.

praktische informatie

Hoe ziet de cursus eruit?

TCM bij honden

Basis

De Instap versie
75
  • Video's
  • Uitgebreide cursusbundel
  • Facebookgroep voor al je vragen
  • Aanwezigheid bij livesessies

Deluxe

De meest uitgebreide versie
122
  • Video's
  • Uitgebreide cursusbundel
  • Facebookgroep voor al je vragen
  • Aanwezigheid bij livesessies
  • De blauwdruk van jou en je hond ontvang je aan het einde van de cursus per post
  • 30 minuten videobellen om de blauwdruk en aanvullende vragen te bespreken

Veelgestelde vragen

Jazeker! Alles is terug te kijken en op eigen tempo te volgen, er zit geen limiet aan hoe lang je erover kunt doen. Mocht je vragen hebben n.a.v. het webinar, mag je ze altijd in de Facebook groep stellen of per mail. Vind ik alleen maar leuk!

Ook als je geen Facebook hebt kun je de cursus volgen. Je ontvangt de infosheets en filmpjes met oefeningen ook per mail. Heb je ergens een vraag over, mag je mij altijd mailen. 

Het webinar zal +/- 1,5 uur zijn. Reken verder op ongeveer anderhalfuur per week voor het doen van de oefeningen, kijken van de filmpjes en lezen van de infosheets. 
Doordat alles terug te kijken is, kun je het op je eigen tempo doen. 

Hoewel het wellicht wat zweverig klinkt om te kijken naar de aard van het beestje, is het eigenlijk heel nuchter en logisch. De Oosterse visie is al eeuwenoud. Het verschil is vooral dat de Oosterse visie naar het geheel kijkt, waar de Westerse visie meer alles los van elkaar bekijkt. 


Heb je vragen over de 5 elementen cursus? Schroom niet om een berichtje te sturen.