hulp bij probleemgedrag

Gedragsbegeleiding

Het kan zijn dat je in het samenleven met je hond tegen uitdagingen aan loopt. En dat je niet meer weet hoe je het aan moet pakken of twijfelt over de aanpak. Misschien lukt het niet meer om volop te genieten van je hond, of zie je dat je hond worstelt met bepaalde dingen. Ik help je graag bij gedragsbegeleiding in Zeeland.

Gedragsbegeleiding in zeeland

Wat is jouw hulpvraag?

Vraag jij je weleens af waarom je hond doet wat hij doet? En wat je eraan kunt doen om het gedrag te doorbreken? Als geen ander weet ik hoe vervelend het kan zijn als je hond gedrag laat zien waar je niet blij van wordt. Wellicht voel je schaamte, want waarom lijkt het bij anderen wel te lukken? Of begrijp je niet waar het probleem vandaan komt? 

Trekt jouw hond enorm aan de lijn? Valt jouw hond uit naar andere honden en/of mensen? Blaft je hond naar alles op straat en in huis? Laat je hond de kat niet met rust? Jaagt je hond op fietsers, scooters en hardlopers? Of wordt de voerbak verdedigd alsof zijn leven er vanaf hangt? Dit zijn een aantal voorbeelden van de gedragsbegeleiding die ik aanbied in Zeeland.

Het maakt niet uit hoe groot of klein jouw hulpvraag is, ik help je er heel graag bij. Samen gaan we op zoek naar de oplossing, zodat je weer volledig kunt genieten met je hond. 

Gedragsbegeleiding hond Zeeland
De oorzaak van het gedrag

Het hele plaatje telt.

Ik kijk niet alleen naar het gedrag wat je hond vertoont, maar ga samen met jou op zoek naar de oorzaak. Er is vaak niet één simpele oplossing die leidt tot structurele verandering. Hoe graag we dat ook zouden willen, vaak is er meer voor nodig. Door niet alleen te kijken naar het gedrag wat de hond vertoont, maar juist ook naar wat er aan ten grondslag ligt, kunnen we tot een oplossing komen waar zowel jij als je hond mee geholpen zijn. 

Waarom doet je hond wat hij doet? Welke emotie of behoefte ligt er achter het gedrag? Wat triggert je hond? Welke aanpassingen kunnen we doen, om het aangenamer te maken voor jou en je hond? Hoe voelt je hond zich fysiek?

Het doel is om het probleem op te lossen voor zowel jou als je hond. Waarbij veel oog is voor het welzijn van mens en dier. 

HOE IK TE WERK GA

Een eerste consult

Voor het eerste consult stuur ik je een vragenlijst, om je tijdens het consult zo gericht mogelijk te kunnen helpen. Ik wil graag meer weten over de achtergrond van je hond, waar je precies tegenaan loopt en wat je al geprobeerd hebt. Met die informatie in mijn achterhoofd wil ik in de praktijk zien waar je tegenaan loopt en geef ik je tips en adviezen om mee aan de slag te gaan. Deze adviezen ontvang je na het consult ook per e-mail, zodat je ze terug kunt lezen. 

Bij een kleine hulpvraag kan het zijn dat je met de tips en adviezen voldoende uit de voeten kunt. Speelt er meer, kan het zijn dat er meerdere consulten nodig zijn om het probleem op te lossen. 

Door mijn achtergrond als instructeur en de studie die ik volg tot gedragstherapeut voor honden, heb ik al veel problemen voorbij zien komen. Mijn doel is om jou de expert van je eigen hond te maken, zodat je zelf met de adviezen uit de voeten kunt. 

aanvullende informatie

Hoe het werkt.

Gedragsbegeleiding hond Zeeland

Los consult

voor een kort vraagstuk
150 Exclusief reiskosten. De reiskosten bedragen €0,25 per gereden kilometer vanaf postcode 4353.
 • Vragenlijst
 • Consult van +/- 1,5 uur
 • Verslag met adviezen en uitleg over het gedrag na max. 1 week

Basis

kort traject
300 Exclusief reiskosten. De reiskosten bedragen €0,25 per gereden kilometer vanaf postcode 4353.
 • Vragenlijst
 • Consult van +/- 1,5 uur
 • Verslag met adviezen en uitleg over het gedrag na max. 1 week
 • 2 opvolgende sessies van +/- 1 uur
 • Trainingsplannen waarmee je zelfstandig kunt oefenen tussen de sessies
 • 6 weken begeleiding via Whatsapp, ruimte om vragen te stellen en filmpjes te sturen van bijv. de trainingen

Premium

lang traject
550 Exclusief reiskosten. De reiskosten bedragen €0,25 per gereden kilometer vanaf postcode 4353.
 • Vragenlijst
 • Consult van +/- 1,5 uur
 • Verslag met adviezen en uitleg over het gedrag na max. 1 week
 • 5 opvolgende sessies van +/- 1 uur
 • Trainingsplannen waarmee je zelfstandig kunt oefenen tussen de sessies
 • 12 weken begeleiding via Whatsapp, ruimte om vragen te stellen en filmpjes te sturen van bijv. de trainingen

Heb je vragen over gedragsbegeleiding? Of twijfel je nog ergens over? Schroom niet om een berichtje te sturen!