Extra ondersteuning

Massage voor je hond

Een massage kan heel effectief zijn bij lichamelijke klachten en mentale klachten. Het helpt je hond te ontspannen, spanning los te laten en zorgt voor een goede balans tussen lichaam en geest. 

blokkades opheffen, fysiek en mentaal

Waarom iedere hond een massage verdient.

Wellicht klinkt het je wat gek in de oren, een massage voor je hond. Of klinkt het als overdreven luxe, omdat je voor jezelf misschien ook geen geld uitgeeft aan een massage. Ik zal eerlijk zijn, die gedachte had ik oorspronkelijk ook. Inmiddels weet ik dat massage een fantastisch hulpmiddel is om problemen op te lossen of te voorkomen. Een massage kan zowel fysieke als mentale blokkades opheffen, waardoor je hond beter in zijn vel zal zitten. Het biedt verlichting bij pijn en zorgt ervoor dat de bloedcirculatie verbetert, wat voor veel gezondheidsvoordelen zorgt. Daarnaast zorgt diepe ontspanning voor een zeer tevreden hond met minder stress. 

honden massage Zeeland
het belang van een massage

Effectief voor je hond

Het doel van een massage kan verschillen per hond en de klachten die de hond ervaart. Voor zowel fysieke als mentale problemen kan een massage effectief zijn. 

Een massage kan onder andere zorgen voor:

  • Ontspanning in het lijf en het hoofd. Loslaten van stress, trauma en angst.  
  • Versterking van het immuunsysteem.
  • Verbeterde balans en coördinatie en flexibiliteit.
  • Verlichting van pijn.
  • Versnelling van het genezingsproces na een blessure of operatie.
  • Verbeterde bloedcirculatie.
De praktische kant

Hoe gaat een massage in zijn werk?

Op het moment dat je de massage boekt stuur ik je een kort intakeformulier, zodat ik vooraf weet of er bijzonderheden zijn om rekening mee te houden tijdens de massage.
Voor een massage kom ik bij jou aan huis, omdat dit voor je hond een vertrouwde en ontspannen plek is en je hond na de massage lekker door kan slapen.   

Doordat ik geschoold ben op het gebied van gedrag en op het gebied van massages, kan ik goed inspelen op de behoeftes van je hond. Ik stem mijn massages af op de individuele hond en hou rekening met de grenzen van de hond. Hierdoor is het ook mogelijk om honden te masseren die aanraking spannend vinden of snel stress ervaren. Mijn ervaring is dat deze honden veel baat hebben bij een massage en zullen leren dat het oké is om aangeraakt te worden en het zelfs prettig kan zijn. 

Iedere massage is net anders, afhankelijk van de punten die aandacht nodig hebben. Tijdens iedere massage neem ik het bindweefsel (fascia) van de hond mee. Bindweefsel zit door heel het lijf en is een groot netwerk. Het zorgt ervoor dat het hele lijf verbonden is. Wanneer hier blokkades in zitten, kan dat voor heel veel verschillende problemen zorgen, zowel op het gebied van het lichaam als gedragsproblemen. Door ervoor te zorgen dat het bindweefsel in goede conditie is, zijn veel problemen te voorkomen of op te lossen. 

 

aanvullende informatie

Massage in het kort

Impressie van een massage voor je hond

 Onderstaande foto’s zijn gemaakt tijdens verschillende massages. Iedere massage stem ik af op de individuele hond en wat de hond op dat moment nodig heeft, zodat het zo fijn mogelijk is voor je hond. 

Heb je vragen over de ontspanningsmassage? Of twijfel je nog ergens over? Schroom niet om een berichtje te sturen!