online advent: tijd voor jezelf en je hond in een drukke maand

Dog December

Om ook in december tijd voor jezelf en voor je hond te maken heb ik iets bedacht: Dog December. Een soort adventskalender, waarbij je van 1 t/m 31 december om de dag een video met een oefening en bijbehorend oefeningenblad ontvangt! Zodat jij eind december terugkijkt op heel veel fijne momenten met je hond. 

quality time met je hond in december

Waarom Dog December?

Ken je het gevoel dat de tijd vliegt en de maand december aan je voorbij lijkt te gaan en je eigenlijk nergens aan toe bent gekomen? Daarin ben je niet alleen! December is voor velen een drukke maand vanwege de feestdagen. Ook voor onze honden kan december een onrustige maand zijn, door alle feestelijke aangelegenheden en dan ook nog eens het vuurwerk op de laatste dag van het jaar…

Juist in een drukke maand is het fijn om echt even tijd te hebben voor jezelf en voor je hond. Want hoe drukker je het hebt, hoe sneller het erbij inschiet om iets te doen samen met je hond. Zie het als een adventskalender, maar dan zonder onnodige producten. Want laten we eerlijk zijn, die zoveelste douchegel of speeltje voor je hond heb je echt niet nodig toch? In deze online adventskalender vind je iets waar je echt wat aan hebt: de verbinding opzoeken met je hond.

Om de dag ontvang je een video met een oefening om samen te doen met je hond. Alle oefeningen zijn heel makkelijk toe te passen in een drukke maand, je kunt ze gewoon tussen de bedrijven door doen. Wel zorgen de oefeningen ervoor dat je net even wat bewuster geniet van en met je hond. Want laten we in alle drukte niet vergeten om plezier te maken!

wat ga ik leren?

Plezier maken staat op 1

Aan het einde van de maand hoop ik dat je terugkijkt op een maand waarin je ondanks alle drukte, heel veel leuke dingen met je hond hebt kunnen doen. Ik geloof erin dat verbinden met je hond heel laagdrempelig kan zijn en niet veel extra tijd hoeft te kosten. Heel veel dingen zijn te integreren in ons dagelijks leven, als je het maar wil zien!

De oefeningen zijn heel divers: van massagetechnieken tot neuswerk, tot een stukje coördinatie. Door de afwisseling hou je het leuk voor jezelf en voor je hond. Het is ook een leuke manier om te kijken wat goed bij jullie past. Voor elke oefening geldt: plezier maken staat op 1! 

praktische informatie

Hoe ziet Dog December eruit?

Veelgestelde vragen

Het doel is niet om het je hond moeilijk te maken: maar om de verbinding met je hond op te zoeken. En dat kan op ieder niveau, iedere hond is immers uniek. Tijdens Dog December ga je op een positieve manier met je hond aan de slag en zijn er twee doelen: verbinding en plezier maken!

 

De oefeningen variëren van heel actief tot juist heel ontspannen. Het is een mooie mix tussen nadenken over de band die je hebt met je hond en lekker even uit je hoofd gaan en iets actiefs doen met je hond. December is ook de tijd van terugkijken op het afgelopen jaar en doelen stellen voor het komende jaar, ook hier ga je iets van terugzien in de oefeningen.

De groep is er om eventueel je oefeningen te delen en er feedback op te krijgen. En ik vind het een hele leuke en laagdrempelige manier van in contact komen met andere hondeneigenaren. Maar het is geen vereiste om mee te doen aan Dog December: ook als je geen Facebook hebt kun je meedoen. Je ontvangt de oefenbladen en video’s met oefeningen namelijk per mail. Heb je ergens een vraag over, mag je mij altijd mailen.


December is een drukke maand, waarin tijd schaars is. Ik beloof je dat alle oefeningen te integreren zijn in je dag. Dus reken op +/- 10 minuten per oefening. 
De oefeningen blijven sowieso t/m 31 maart 2023 online staan, dus je hebt alle tijd om er op een later moment nog eens naar te kijken, als je krap zit in tijd!


Heb je vragen over Dog December? Stuur mij gerust een berichtje!