lEONIE - SNOEKDOGS

We kunnen veel leren door echt naar onze honden te kijken.

Hoe Snoekdogs begon

‘Gewoon consequent en duidelijk zijn, dan luistert een hond wel.’ Dit was mijn opvatting, voordat ik een eigen hond in huis nam. Want hoe moeilijk kan het zijn om een hond op te voeden? Nou, daar komt heel wat bij kijken, kwam ik achter. Iedere hond, ieder mens en iedere situatie is uniek. Natuurlijk helpt het om duidelijkheid te verschaffen en consequent te zijn, maar het samenleven met een hond vraagt veel meer dan alleen dat. Sterker nog, met alleen consequent en duidelijk zijn ga je compleet voorbij aan de emoties en behoeftes van de hond. Iedere hondeneigenaar zal zijn hond graag gelukkig zien en het beste doen voor de hond. Maar wanneer is een hond gelukkig? En hoe zorg je ervoor dat je een goede band hebt met je hond?

Met dat vraagstuk begon voor mij de zoektocht naar de beste manier van samen leven met een hond. Waar het begon met een cursus hondentaal ‘voor de lol’, nam het al gauw serieuze vormen aan. Ik had honger naar meer kennis en ben eindeloos nieuwsgierig als het gaat om honden. De boekenkast puilt inmiddels uit van de boeken over honden en de hoeveelheid cursussen en opleidingen is ook niet meer op één hand te tellen. Ik kon er niet meer omheen: tijd om professioneel met honden én mensen aan de slag te gaan.

hondentraining in Zeeland

Over mij

Ik ben Leonie, geboren in regio Rotterdam en een aantal jaren geleden voor de liefde naar Zeeland verhuisd. Ik begon als instructeur op een hondenschool naast mijn kantoorbaan in de internationale handelswereld. In 2021 besloot ik het roer volledig om te gooien en te stoppen met mijn kantoorbaan. Om te kunnen doen wat mij het meest gelukkig maakt: werken met mensen en honden. Want laten we niet vergeten dat het niet alleen om de hond draait, maar juist ook om jou als eigenaar. Ik geloof erin dat het opvoeden van een hond maatwerk is. Iedere mens-hond combinatie is uniek. 

In mijn vrije tijd doe ik graag activiteiten met mijn hond Oscar en man Anton. Wandelen, speuren, suppen: ik doe het allemaal graag. Het liefst ben ik hele dagen buiten. Verder ben ik dol op (moes)tuinieren, lees ik graag en kun je me ‘s nachts wakker voor kaassouflés. 

Een hond opvoeden betekent samenwerken met je hond.”

Oscar strand

Oscar, mijn eigen hond

In maart 2019 kwam Oscar in ons leven. Waar ik oorspronkelijk graag een echte rashond wilde, is Oscar het tegenovergestelde: een kruising (ofwel, vuilnisbakkie) uit Roemenië. Hij kwam op ons pad en het was liefde op het eerste gezicht. Vanaf moment één wist ik: dit is onze hond.

Ik schreef het hierboven al: over de opvoeding maakte ik me weinig zorgen.  Gewoon consequent en duidelijk zijn en dan luistert een hond wel. Door Oscar leerde ik dat dit niet is hoe het werkt. Waar alle andere honden op de cursus perfect leken te luisteren, was Oscar vooral bezig met alles wat om hem heen gebeurde. Even rustig liggen zat er niet in: we waren constant met hem bezig. Al vrij snel kwamen we erachter dat hij door slechte socialisatie heel de wereld eng vond, vrij veel stress had en niet genoeg rust kon vinden. De signalen die hij gaf herkenden we niet op tijd. Dat alles uitte zich in uitvallen naar andere honden. Wat leidde tot enorme onzekerheid en frustratie bij mij. En als ik heel eerlijk ben, was ik het plezier in het wandelen kwijt. Het was hoog tijd voor verandering.

Oscar leerde mij om echt goed te kijken naar een hond. Waar heeft hij behoefte aan? Hoe vol zit zijn koppie al? Hoe voelt hij zich lichamelijk? Alle standaard trucjes konden we overboord gooien, dat was in het begin te veel gevraagd voor hem. Hij leerde mij dat iedere hond uniek is en een andere aanpak nodig heeft. En dat het vooral belangrijk is om te kijken naar de individuele behoeftes van een hond én die van jou als eigenaar. Een hond opvoeden betekent samenwerken met je hond. 

Oscar wordt erg gelukkig van lange wandelingen in de natuur, eten, zijn neus gebruiken, knuffelen en heel veel slapen. Zijn favoriete zin is: ‘ga je mee naar het bos?’ en als je eten hebt ben je zijn beste vriend. Hij is onderdeel van het gezin en  laat ons altijd lachen. We kunnen en willen ons geen leven meer voorstellen zonder hond. 

Waar ik voor sta met Snoekdogs

Maatwerk

Iedere hond, ieder mens en iedere situatie is uniek. Ik geloof in een op maat gemaakte aanpak. Zodat je leert wat voor jou van toepassing is. Elk traject stellen we samen op basis van de behoeftes van jou en je hond.

Positieve training

Ik werk met hondvriendelijke trainingsmethodes en ga altijd op zoek naar de meest prettige manier van trainen, voor hond én eigenaar. Plezier vind ik heel belangrijk.

Kijken naar het geheel

Veel gedragsproblemen komen voort uit lichamelijke ongemakken. Alles is met elkaar verbonden, waarbij lichaam en geest in balans moeten zijn voor een optimale gezondheid.

Mijn werkwijze

Een hond is een individu met emoties, unieke behoeftes en een eigen karakter. En dat geldt voor ons mensen ook. 

Ik ga samen met jou op zoek naar duurzame gedragsverandering.

Behaalde opleidingen

Naam cursusJaartal behaaldNaam opleider
Basis natuurtherapieën: fytotherapie, aromatherapie, bachbloesem2023Silverlinde
Gedragstherapeut module C - diagnose en behandeling2023Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum
Separation Anxiety Pro Trainer2022Julie Naismith
Detectie Instructeur2022De Nederlandse Speur en Detectie Bond
Canine Myofascial Release Therapeut2022Sportmassage voor honden
Gedragstherapeut module B - de fysieke kant2022Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum
Instructeur Puppy Detectie2021De Nederlandse Speur en Detectie Bond
Gedragstherapeut module A - de basis2021Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum
Kynologisch Instructeur2021Martin Gaus Academie
Instructeur balans en coördinatie2020Paws4Fun - Sam Turner

Bijscholingen

Naam cursusJaartal behaaldNaam opleider
Instructeursbijscholing hoogrisico hond2024Raad van Beheer
Traditional Chinese Medicine verdieping2022Sportmassage voor honden
Volg een jaar lang een pup2021Martin Gaus Academie
Snuitgolf2021Edupet Education
Ontwikkeling bij pups2020Paws4Fun - Sam Turner
Gangwerk en beweging2020Paws4Fun - Sam Turner
Balans en coördinatie voor de senior hond2020Paws4Fun - Sam Turner
Workshop Concept Trainen2020DogsTalk

Gratis e-book met oefeningen

Gratis lichaamsbewustzijn oefeningen voor je hond!

Veel honden vergeten dat ze 4 poten hebben die ze afzonderlijk kunnen gebruiken. Ze zijn druk met de omgeving, maar vergeten te voelen wat hun lijf ze vertelt. 
Wil jij het lichaamsbewustzijn van je hond verbeteren? En zo blessures voorkomen? Download dan mijn gratis e-book met 3 leuke oefeningen om samen met je hond te doen!