privé puppycursus Zeeland

Een goede start

Wanneer je kiest voor privé puppycursus in Zeeland, kies je voor een intensief traject waarbij ik je 4 maanden lang begeleid om jou en je pup de allerbeste start te geven. Een persoonlijk traject, aangepast op jouw wensen. 

alles leren over jouw puppy

Een puppy op komst, of al in huis?

Gefeliciteerd! Een puppy in huis. Ontzettend leuk, maar ook behoorlijk spannend. Want je wilt alles zo goed mogelijk doen, toch? Menig puppy eigenaar zit regelmatig met de handen in het haar: wat te doen met het bijten? Waarom sloopt de pup van alles? En dan hebben we het nog niet over de zindelijkheid, 

het slapen, de interactie met andere huisgenoten/huisdieren en het wandelen. En hoe socialiseer je een pup eigenlijk, zonder hem te overprikkelen? 
Bij het opvoeden van een pup komt een heleboel kijken, en daar help ik je graag mee!

 

privé puppycursus Zeeland informatie en inspiratie over het samenleven met hond

Waarom kiezen voor een privé puppycursus Zeeland?

Iedere situatie is uniek

Tijdens de puppylessen die ik geef merk ik dat veel opvoedingsvragen ontstaan in de thuisomgeving. En dat thuis ook de plek is waar de meeste mensen tegen zaken als bijten, geen rust nemen enzv. aanlopen. Op de hondenschool doet de pup het perfect, maar thuis zit je weleens met je handen in het haar. 

Om die reden bied ik privé puppycursus aan, waarbij we gaan trainen in de thuisomgeving. Je kunt hierbij denken aan rust nemen in huis, de kinderen of andere huisdieren met rust laten, de stofzuiger niet meer aanvallen en nog veel meer. 

Wil jij dat je pup mee kan naar een terras? Gaan we dat oefenen! Zou jij het liefst een hond willen hebben die goed los kan lopen? Werken we aan! Een bezoekje aan de dierenarts zo soepel mogelijk laten verlopen? Ik ga met je mee!

privé puppycursus Zeeland

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de eerste les gaan we een plan opstellen voor de maanden waarin ik je begeleid. Omdat ieders wensen anders zijn, maken we een plan op maat. We gaan werken aan dat wat belangrijk is voor jou. Wat wil je dat jouw hond kan als hij volwassen is? Waar wil jij je hond mee naartoe nemen? Wat zijn belangrijke factoren in jullie leven, om rekening mee te houden?

Nadat het plan opgesteld is, gaan we echt aan de slag! We trainen op verschillende locaties, naast bij jullie thuis kun je denken aan terras training, dierenarts training, wandelen zonder trekken in het bos, het strand, de dierenwinkel of het tuincentrum etcetera. 
Verder zit er ook nog een puppy gymles in het pakket, waarin ik je leer waar je op moet letten met een groeiend lijf en hoe je mogelijke blessures kunt voorkomen. 

Tussentijds ben ik bereikbaar voor vragen. Zodat ik je kan begeleiden op de momenten waarop jij met je handen in het haar zit. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe ziet dit pakket eruit?

privé puppycursus Zeeland

Impressie van puppylessen aan huis

Hier zou je foto’s kunnen laten zien van jij aan het werk met baasjes en hun hond. Als je dit blok niet wilt gebruiken, kun je hem verwijderen. Je kunt hem later altijd nog terugplaatsen vanuit de template-bibliotheek.

Veelgestelde vragen

Er is geen minimale leeftijd om te starten met de puppycursus. Indien gewenst kunnen we zelfs al een sessie doen voor je pup in huis is, waarin we de aanpak voor de eerste dagen doornemen. Mijn ervaring is dat er juist de eerste tijd veel vragen en onzekerheden zijn. 
Het puppytraject is geschikt als je pup nog geen 6 maanden is. Is je hond ouder en wil je graag begeleiding? Kijk dan op de pagina gedragsbegeleiding.

Mijn werkgebied is de provincie Zeeland. Bij de kosten van het traject betaal je geen kilometervergoeding als je max. 15 km vanaf postcode 4353EE woont. Woon je verder weg, komt er per gereden kilometer €0,25 bij.) Ik train graag in de praktijk, dat wil zeggen dat een deel van de training mogelijk bij je thuis afspeelt, maar we ook in het bos kunnen afspreken om te oefenen met het wandelen bijvoorbeeld.

Mijn trajecten zijn altijd maatwerk: ik vraag vooraf waar jouw behoeften liggen, zodat we de trainingen daarop aan kunnen passen. Verder leer je tijdens de puppycursus een band opbouwen met je hond, basisvaardigheden, hoe je jouw pup zindelijk krijgt, netjes wandelen aan de lijn en een stuk aandacht en zelfbeheersing. 

Het is handig om het volgende in huis te hebben voor een training:

  • Lekkers waar jouw pup heel blij van wordt. Bijvoorbeeld gestoomde worst in stukjes gesneden, of filet trainers. 
  • Beloningstasje om het lekkers in te doen.
  • Halsband of tuigje.
  • Vaste lijn van minimaal 2 meter.
  • Vaste lijn van 3 of van 5 meter.
  • Lang speeltje, zodat je kunt spelen met je pup. Bijvoorbeeld een lange flos van fleecetouw. 

De puppycursus plannen we samen in. Dit kan van maandag t/m vrijdag overdag en in de avond, of op zaterdagochtend.


Heb je vragen over de puppycursus? Schroom niet om een berichtje te sturen!